Manchester United

27.09.2011 CHAMPIONS LEAGUE 2011/2012
Manchester United - FC Basel 3:3

Voor mijn eerste bezoek aan Old Trafford, moest ik bijna 30 jaar wachten.
Het Zwitserse team speelde een geweldige wedstrijd . Ruststand 2:0, de wedstrijd voornamelijk gedomineerd door Manchester United.
Het zag er naar uit dat de tweede helft slechts een formaliteit zou worden,, vandaar dat de sfeer uit een mix van een picknick en plezier bestond.
Totdat, Fabian en Axel Frei, de score op 2:2 gelijk trokken, waarbij laatstgenoemde, ook nog eens een keer de score in het voordeel van Basel naar 2:3 verhoogde. Deze uitslag hield stand tot de laatste minuut van deze wedstrijd, totdat Ashley Young voor het einde nog de gelijkmaker scoorde. Eindstand 3:3.
Deze wedstrijd heeft blijkbaar het HSV management overtuigd, om een trainer als Thorsten Fink in dienst te nemen, ondanks het feit dat de transfersom 1 miljoen Euro zou bedragen, zodat Basel hun trainer zouden laten gaan.

14.01.2012 PREMIER LEAGUE 2011/2012
Manchester United - Bolton Wanderers 3:0

Men kon aannemen dat een kwalitatief gemiddeld team, zoals de “Trotters” geen verbazingwekkende toeschouwersstroom naar het stadion zou kunnen lokken. De realiteit bestond hierin, dat er speciaal kaarten moesten worden geregeld, omdat er 73 duizend fans naar Old Trafford kwamen, deze Zaterdagmiddag.
Een ware blessure-epidemie in het MU-team, noopte Sir Alex Ferguson, Paul Scholes als laatste redmiddel op te stellen, dat terwijl Scholes recent daarvoor zijn actieve loopbaan had opgezegd. In ieder geval was de keuze om scholes op te stellen, de juiste. Hij scoorde de eerste goal en zette daarmee zijn stempel op de gehele wedstrijd. Ook Anders Lindegaard werd in de basis 11 opgesteld. ( de redden hiervoor was de blessure van De Gea). Zelfs Tomasz Kuszczak zat door deze epidemie van blessures niet meer op de reservebank. Vermeld worden moest nog dat Bolton’s keeper Bogdan nog een strafschof van Wayne Rooney stopte, maar hiermee geen volgende basisplaats kon verdienen, daar de eigenlijke Trotters nr.1, Jaaskelainen is en zal blijven.