Radeba

Świat okiem kibica

The World Seen With  A Football Fan's Eye

Brøndby IF

30.07.2012 SUPERLIGA 2012/2013
Brøndby IF - Silkeborg 2:1

Min danske ven annoncerede stolt og spændt et par dage før kampen: "Der bliver udsolgt". Keld må være hoppet på et gammelt salgstrick, da han købte
billetten: "Skynd dig, der er kun få billetter tilbage" - stadium endte imidlertid med kun at være ca. en tredjedel fyldt, dvs. ca. 10.000 tilskuere. Efter min mening nu et ganske stort antal, idet jeg ærligt må erkende, at jeg aldrig før har hørt om Silkeborg og stort set ikke genkendte nogle af navnene i kampprogrammet. Hvis jeg skal være helt ærlig, så var Brøndby's fordel i den henseende minimal; den eneste grund til at jeg husker Krohn-Delhi er pga. hans udmærkede spil under EM i Polen og Ukraine to måneder tidligere.
Starten af kampen så ud til at blive en regulær slagtning med hjemmeholdets scoring af hele to mål indenfor de første 10 minutter, og et Silkeborg hold, der stort set ikke nåede over på Brøndby's banehalvdel. For at det ikke skal være løgn var det første mål et selvmål, hvilket ikke bidrager til at opbygge holdets selvtillid. Som berørt af en tryllestav ændrede alt sig på et splitsekund ved Silkeborg's scoring af et kontra mål - da gæsterne indså at Krohn-Delhi langt fra kan sammenlignes med Messi's præstationer, blev de ved med at lægge pres på Brøndby og fik et straffespark kort før slutningen af første halvleg.
Brøndby's berømmelse synes at have falmet noget: Træningsfaciliteterne ser OK ud, men spillernes kompetenceniveau og potentialet for en mere opsigtsvækkende performance mangler i den grad. Rygtet siger, at Peter Schmeichel har vist interesse for at overtage klubben. Hvis rygtet ellers taler sandt, lyder det da meget lovende i forhold til at sikre et vis momentum for Brøndby. Lige nu er det nemlig deres lokale rivaler, FC København, der dominerer i den danske hovedstad.