Radeba

Świat okiem kibica

The World Seen With  A Football Fan's Eye

Manchester United

2011/09/27 JUARA LIGA 2011/2012
Manchester United - FC Basel 3:3


Lawatan pertama saya ke Old Trafford - Saya telah menunggu saat tersebut selama hampir 30 tahun.
Satu perlawanan yang hebat oleh pasukan dari Switzerland. 2:0 pada separuh masa, permainan dikuasai oleh MU setakat ini - semuanya kelihatan seolah-olah masa separuh kedua hanya akan menjadi formaliti, dengan itu suasana merupakan campuran antara perkelahan dan keseronokan sosial. Namun, Fabian dan kemudiannya Axel Frei - membawa kepada FC Basel 2:2 sedangkan pemain kedua membuat 2:3 skor yang berlanjutan hingga ke minit yang terakhir perlawanan sebelum Ashley Young mendapat gol penyamaan lewat.
Perlawanan ini mungkin telah dipujuk oleh Pengurusan HSV yang mereka perlukan seseorang seperti Torsten Fink, walaupun 1 juta Euro perlu diletakkan di atas meja FC Basel untuk melepaskan jurulatih mereka.

2012/01/14 LIGA PERDANA LIGA 2011/2012
Manchester United - Bolton Wanderers 3:0


Seseorang boleh berfikir bahawa penghibur purata, seperti Trotters, tidak akan membawa apa-apa yang menakjubkan ramai peminat ke padang bola sepak.
Realitinya ialah, khususnya tiket terpaksa diaturkan dan sebanyak 73 ribu orang telah datang ke Old Trafford pada petang Sabtu. Beberapa epidemik kecederaan pada pasukan yang menyebabkan Sir Alex Ferguson untuk memanggil Paul Scholes sebagai satu penyelesaian keadaan kecemasan walaupun taraf baka MU berambut perang telah bersara sejurus sebelum ini.
Pelantikan Scholes 'pula bayar balik - dia menjaringkan gol pertama yang entah bagaimana menetapkan keseluruhan permainan.
Anders Lindegaard datang ke padang dalam 11 pertama (akibat daripada kecederaan De Gea) dan malah ini menyebabkan Tomasz Kuszczak berjauhan dari bangku pengganti MU. Persembahan hebat penjaga gol dari Bolton Bogdan yang telah menyelamatkan penalti dari Wayne Rooney. Wajar dimaklumkan memandangkan hakikat the Trotters # 1 adalah yang biasanya Jaaskelainen